О Б Я В А

 

Министерство на земеделието и храните обявява процедура за набиране на заявления за избор на МИГ по мярка 41 „Прилагане на стратегиите за местно развитие” и по мярка 431-1 „Управление на местни инициативни групи, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие” от приоритетна ос 4 ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

 

Финансова помощ по мярка 41 и мярка 431-1 се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРС) – Европа инвестира в селските райони.

Кандидатите трябва да бъдат юридически лица с нестопанска цел за осъществяване на обществено-полезна дейност, които:

1. представляват партньорства със задължително участие на общините от територията на действие на МИГ;

2. в наименованието си съдържат обозначението „Местна инициативна група” или съкратено „МИГ”;

3. имат седалище и адрес на управление на територията на селския район, в който осъществяват дейността си;

4. имат колективен управителен орган със състав от 5 до 9 лица, които имат постоянен адрес и/или работят на територията на действие на МИГ;

5. имат дял на представителите на общинската власт в колективния управителен орган по т. 4 не превишаващ 49 процента;

6. имат колективен върховен орган, чиито членове са с постоянен адрес или седалище на територията на действие на МИГ;

7. пряко се ангажирант с прилагането на интегрирана стратегия за местно развитие, разработена съгласно изискванията на ПРСР.

Крайният срок за подаване на заявления за подпомагане е 17.30 часа на 31.05.2010 г.

Документи се приемат на следния адрес: гр. София, бул. „Христо Ботев” № 55, Министерство на земеделието и храните, до Управляващия орган на ПРСР – дирекция „Развитие на селските райони”.

Пълният комплект от документи за кандидатстване и Наредба № 23 от 18.12.2009 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Прилагане на стратегиите за местно развитие” и по мярка „Управление на местни инициативни групи, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. (обн. ДВ, бр. 1/05.01.2010 г.) са публикувани на интернет адрес:

http://www.mzh.government.bg

рубрика „Програма за развитие на селските райони”, под-рубрика „Документи по мерки от Ос 4 – ЛИДЕР”.

За допълнителна информация и въпроси: Дирекция „Развитие на селските райони”, електронен адрес: press@mzp.government.bg

 

нагоре   назад   в-к "Земеделска защита"