РАВНОСМЕТКА: НОВИ СТРУКТУРИ НА ОЗПСБ ВЪВ ВАРНЕНСКА ОБЛАСТ СА ВЪЗСТАНОВЕНИ

 

През изминалата 2009 година Общия земеделски професионален съюз в България възстанови и укрепи структурата си в цялата Варненска област. Областното ръководство проведе няколко контактни и работни срещи в общините Аксаково, Суворово и Вълчи дол, където се работи по възстановяването на професионалните структури. Идеята е в общинските ръководства да бъдат включени активни хора – млади земеделски производители, агрономи, икономисти, юристи. Намираме подкрепа както от средите на БЗНС – историческия вдъхновител на нашия земеделски професионален съюз, така и на ГЕРБ – управляващата партия, която прави всичко възможно за оползотворяването на средствата от Европейските присъединителни фондове.

Особено ни радва възможността да създадем местна структура в село Оборище, което е център на 5 села, в които живеят над 100 животновъди – земеделски производители, предимно млади хора.

Може би тук е мястото да отбележим, че именно младите хора най-много се интересуват от програмите на Европейския съюз и проектите, които могат да бъдат разработени и с които ще могат да кандидатстват за европейски средства във връзка с развитието на своя бизнес и своето селище. Именно за тях е от решаващо значение помощта и подкрепата, които нашата професионална организация може да им окаже в тази сфера.

Към настоящия момент Областното ръководство на ОЗПСБ-Варна оказва съдействие по програмите, свързани с пчеларството, тъй като срокът на тригодишната програма приключва на 01.02.2010 г.

Освен това връзките на ОЗПСБ-Варна с професионалните организации на пчеларите са много добри и все повече укрепват.

Пожелаваме ползотворна работа през новата година на всички членове на Общия земеделски професионален съюз в България от цялата страна!

 

ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ

нагоре   назад   в-к "Земеделска защита"